انجمن متخصصین بهداشت حرفه ای- اخبار انجمن
پیام ارایه شده انجمن متخصصین  بهداشت حرفه ای ایران در وبینار روز جهانی ایمنی و بهداشت‌حرفه‌ای

حذف تصاویر و رنگ‌ها  | تاریخ ارسال: 1401/2/27 | 
 
به نام خدا
پیام انجمن متخصصین  بهداشت حرفه ای ایران به مناسبت فرارسیدن
روز جهانی ایمنی و بهداشت‌حرفه‌ای
 
     هشتم اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ مصادف با ۲۸ آوریل ۲۰۲۲ میلادی، روز جهانی ایمنی و بهداشت حرفه‌ای را  همراه با  همه تلاشگران این عرصه گرامی می‌داریم.
     همگام با حرکت جهانی سازمان بین المللی کار،  در یک نشست ملی، انجمن متخصصین بهداشت‌حرفه‌ای ایران همراه با نمایندگان محترم دستگاه‌های اجرایی، تشکل‌های کارفرمایی  و کارگری و مجلس شورای اسلامی شعار سال را " برای ساختن فرهنگ موثر ایمنی و بهداشت حرفه ای همه با هم اقدام کنیم" انتخاب نمودند.
     بر همگان روشن است که آگاهی‌رسانی و کمک‌های فنی از اجزای مهم سیستم‌های مؤثر ایمنی و بهداشت‌حرفه ای هستند. نقش ارتقاء دانش و اطلاع‌رسانی بر بهبود کیفیت عملکرد کارفرمایان و کارگران، بهبود فضای کسب و کار و نیز کیفیت زندگی و تاثیر آن بر ایجاد فرهنگ والای پیشگیرانه براحدی پوشیده نیست. گفتمان اجتماعی در کلیه امور ایمنی و بهداشت حرفه ای با رعایت اصل سه جانبه گرایی ( دولت، تشکل های کارفرمایی و کارگری) به ویژه در شرایط بحران اهمیت می‌یابد. تشکل‌های کارفرمایی  و کارگری، ارتباط میان کارفرمایان و کارگران را تسهیل می‌کنند تا خطرات را بهتر بشناسند و روش‌های بهتری برای آن بیابند. این تشکل‌ها علاوه‌بر فراهم‌سازی اطلاعات، کارگران و کارفرمایان را تشویق به تبادل‌نظر درباره تجربیات و هماهنگی بیشتر با یکدیگر می‌کنند.
     درطی دوران همه‌گیری کووید ۱۹ سازمان‌ها، نهادها و تشکل‌ها در بسیاری از کشورها نقش فعالی در هماهنگی با دولت‌ها داشته‌اند تا با فراهم نمودن آموزش‌ها و منابع لازم، از گسترش کووید جلوگیری کنند.  بدیهی است تقویت گفتگوی اجتماعی ما را به سوی برقراری فرهنگ ایمنی و بهداشت حرفه ای در جامعه کار و تلاش هدایت می‌کند. فرهنگی که در آن حق داشتن یک محیط کار ایمن و سالم در همه سطوح محترم شمرده می‌شود، و دولت، کارفرمایان و کارگران به طور فعال در تأمین یک محیط کار ایمن و سالم از طریق سیستمی که حقوق، مسئولیت ها، و وظایف‌ را معین می‌نماید، به‌صورت مشارکتی نقش‌آفرینی ‌کنند،  و در این مجموعه  اصل پیشگیری بالاترین اولویت را دارد. به طور کلی در سطح ملی دولت متعهد به ایجاد و حفظ فرهنگ ایمنی و بهداشت پیشگیرانه است و باید اطمینان حاصل کند که:
- ایمنی و بهداشت حرفه‌ای به‌عنوان یک اولویت در دستورکار ملی قرار دارد.
- ابزار و منابع کافی برای افزایش آگاهی عمومی از ایمنی و بهداشت حرفه‌ای،  آگاهی از خطرات و درک پیشگیری و کنترل آنها تخصیص داده شده است.
- در سطح ملی فضای گفت‌وگوی اجتماعی با مشارکت مؤلفه‌های سه‌جانبه، در تمامی مراحل تصمیم‌گیری ایمنی و بهداشت حرفه ای وجود دارد و در سطح محل کار از همکاری کارفرما و کارگر برای مدیریت موثر ایمنی و بهداشت حرفه ای اطمینان حاصل نماید.
     در طول بحران کووید- ۱۹، گفتگوی اجتماعی برای اطمینان از اجرای اقدامات انجام شده ضروری بوده و دامنه گفت‌وگوها به همکاری بین بخشی در کار و کل جامعه گسترش یافته است. در چنین بحران‌هایی که سلامت جامعه درگیر آن است، محیط‌کار نقشی مهم در کاهش گسترش بیماری در جامعه دارند، زیرا محیط‌های‌کاری مکان‌هایی هستند که مردم اغلب در کنار یکدیگر قرار می‌گیرند.
     شرکای اجتماعی بازیگران کلیدی در ابتکارات، طرح‌ها و فعالیت‌ها برای ترویج، نظارت و اجرای قوانین و مقررات مربوط به ایمنی و بهداشت‌حرفه‌ای در محل‌کار هستند از این روی ارتقای سیستم‌های مدیریت ایمنی و بهداشت‌حرفه‌ای برپایه گفتگوی اجتماعی محقق می‌گردد.
     انجمن متخصصین بهداشت حرفه ای ایران برای برقراری شعار امسال روز جهانی ایمنی و بهداشت حرفه‌ای از کلیه دست‌اندرکاران در بخش دولتی و خصوصی دعوت می‌نماید تا با هم و با یک مشارکت فعال در تعالی فرهنگ ایمنی و بهداشت حرفه ای بکوشیم تا به هدف متعالی "ایمن سازی جامعه کار وتلاش ایران در برابر بحران‌های امروز و فردا" دست یابیم.
هیات مدیره انجمن متخصصین بهداشت‌حرفه‌ای ایران
 


 ​​​​​​​
نشانی مطلب در وبگاه انجمن متخصصین بهداشت حرفه ای:
http://iohs.ir/find-1.61.69.fa.html
برگشت به اصل مطلب